Založ si blog

Moje výroky 3

Každým bojom a vojnou sa pozitívna ľudská energia stráca, a stále viac sa rozrastá ego, nenávisť a negatívna túžba po moci.

 

Boh nemá až tak veľa do činenia s tvojím úspechom alebo neúspechom. V prvom rade sa totiž ty sám musíš rozhodnúť, či chceš byť víťaz alebo porazený. Prípadne či chceš zostať len divákom, ktorý sa nikdy do nijakej hry nezapojí…

 

Boh nemá takmer nič spoločné ani so žiadnym nezmyselným utrpením. Pretože tak ako aj všetko ostatné, aj utrpenie má svoj tajný a hlboký zmysel. Tak ako aj celý náš ľudský život. Dáva nám životné lekcie a príučky, aby sme sa poučili. A ak sa nepoučíme na prvýkrát, dá nám aj druhú šancu. (Alebo skôr druhú lekciu…:)) A potom ešte ďalšiu a ďalšiu… Keď však niekto sústavne a dookola opakuje tie isté chyby, problém bude asi niekde v ňom. A jeho úlohou bude potom, – vyriešiť si ho..!

 

Boh nie je len Cesta, Pravda a Život, ale aj Dobro, Svetlo, Poznanie, Spravodlivosť, Zmierenie, Odpustenie a Dokonalosť.

 

Boha nemôžeš nikdy nijako zhodiť a ani prekonať, pretože On je najvyšší Stvoriteľ. Či už sa ti to páči alebo nie.

 

Ak zhadzuješ a urážaš druhých, poukazuješ tým vždy iba na tvoju vlastnú úbohosť a malosť.

 

Musíš sa naučiť rozpoznávať tú povestnú ´pravú šancu´ a nebáť sa ju využiť. Každý deň vždy znovu a znovu, a predsa trochu inak.

 

Zbytočne si však budeš dopredu plánovať, ako by si sa zachoval, keby sa stalo to alebo ono, pretože v nečakanej situácii, ktorá príde, sa aj tak vždy zachováš inak, ako si si pôvodne plánoval…

 

Každý človek vraj najčastejšie používa slovko ´JA´, a každý by najradšej hovoril len sám o sebe. Slovo ´JA´ je najčastejšie používaným slovom na svete! Podľa Ľubomíra Feldeka ho však my, Slováci, nepoužívame až tak často ako napríklad takí Česi alebo ešte oveľa viac egocentrickí Rusi. Nám stačí povedať len ´idem´, Čech povie takmer vždy ´Já jdu´, a Rus sebavedome a nástojčivo vymenuje všetko to, čo chce práve on.

 

Každý z nás je rovnako silný a rovnako slabý ako ten druhý. Každý z nás je však silný a slabý trochu iným spôsobom a v inej oblasti.

 

Uspokojenie potreby dať si drogu, nie je pre závisláka nijakým veľkým potešením, ale len naliehavou nutnosťou, ktorej sa on sám otrocky podriaďuje. Naproti tomu, slobodný a Boží človek si môže hoci aj zapáliť či vypiť, a bude mať z toho väčší pôžitok, ako ten závislý. Práve preto, že je slobodný a nemusí sa žiadnej droge poslušne prispôsobovať… (To, samozrejme, neznamená, že vám drogy odporúčam.)

 

Človek sa musí každodenne učiť trpezlivosti, – ak ju už pred tým nezískal do vienka od svojich rodičov ako jednu zo svojich charakterových čŕt. (Takýmto ´kluďasom´, veru, niekedy závidím… :))

Frivolný FRIDAY

23.11.2018

Neviem ako vy, ale ja sa dobrovoľne a bez mučenia priznávam, že tento všadeprítomný PIATOK začal už akosi skoro, a mám pocit, že celý deň nerobím nič iné, len sa prehrabávam letákmi s lákajúcou akciou ´BLACK FRIDAY´ na titulke, alebo na landing page všetkých možných eshopov, na ktoré natrafím. Nehovorím, že je to zlé, ak naozaj potrebujete niečo kúpiť, [...]

Prešiel ho traktor : D / alebo aj/ Najskôr pes, až potom pán!

06.12.2017

Nuž veru, srandovný deň je za mnou! ;D Ako si tak poobede venčím Abbu a hádžem jej aport, zrazu zistím, že mi z vrecka vetrovky vypadol mobil. Niekam do blata… alebo do snehu (v tom lepšom prípade:)) A tak sa predčasne vraciam po svojich vlastných stopách späť, a idem si oči vyočiť, aby som ten svoj vypadnutý fón našla. Chvíľu zazerám na traktoristu, [...]

Výroky slávnych 7

27.09.2017

„Pravda, žila som strašne. A zároveň úžasne. Pretože som milovala. Predovšetkým život.“ Edit Piaf „Nie ste dokonale upravení, kým si nenasadíte úsmev.“ Evan Esar „Je iba jedna cesta za šťastím, a to, prestať sa trápiť nad tým, čo je mimo našej moci.“ Epiktetos „Udržuj mier najskôr sám v sebe, potom ho budeš môcť priniesť i iným.“ Tomáš [...]

Moulin Rouge

Vrtuľa legendárneho mlyna na streche kabaretu Moulin Rouge v Paríži sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Zvrat v prípade Černáka. V miestnosti bol len pár minút, rozhodovať o jeho prepustení sa dnes nebude

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:06

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

anagramy

Anagramy, aforizmy, vtípky a fóriky. :)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 46
Celková čítanosť: 183544x
Priemerná čítanosť článkov: 3990x

Autor blogu